Ryhmän luonti ja kilpailun aloitus (Castor)

Ryhmän luonti kilpailuun osallistumista varten on helppo ja vain pari minuuttia kestävä toimenpide.

  1. Kirjaudu opettajien sivustolle https://opettajat.majava-kilpailu.fi/.
  2. Klikkaa Ryhmät-välilehteä.
  3. Klikkaa Ryhmät-välilehden alaisuudessa nappia ”Lisää uusi ryhmä”.
  4. Anna ryhmän tiedot. Huomaa valita kuluvan vuoden kilpailu sekä määrittää osallistumisen tyypiksi virallinen. Lomakkeella kysytään myös osallistumisen ajankohtaa ja osallistujien määrää: näihin riittää karkeat arviot. Ryhmä voi suorittaa kilpailun myös eri aikaan kuin mitä tähän kenttään oli syötetty, ja ryhmässä voi myös olla sinänsä mielivaltainen määrä osallistujia.(Älä hämmenny, jos ryhmän luontisivulla näkyy kenttä ”Type of content”. Sen voi jättää huomioimatta.)
  5. Kun olet syöttänyt ryhmän tiedot ja klikannut OK-nappia, sinun pitäisi päätyä takaisin Ryhmät-välilehdelle. Luomasi ryhmän tietojen pitäisi olla kyseisen sivun taulukossa. Katso taulukon saraketta ”Osallistumiskoodi”: siinä on annettuna koodi, jota käyttäen ryhmäläiset voivat osallistua kilpailuun (vaikka heti välittömästi, jos kilpailuaika on voimassa).
  6. Ohjaa ryhmäläiset menemään kilpailusivulle http://tehtavat.majava-kilpailu.fi/ ja syöttämään kohdassa 5 taulukosta saamasi osallistumiskoodi kilpailusivuston etusivulla olevaan kenttään. Kilpailusivun termi ”ryhmäkoodi” tarkoittaa edellämainittua osallistumiskoodia.
  7. Kun osallistuja on syöttänyt osallistumiskoodin edellämainittuun kenttään, kysyy järjestelmä vielä hänen henkilötietonsa sekä pyytää kirjaamaan ylös henkilökohtaisen koodin, jonka avulla osallistuja voi esim. myöhemmin tutustua tulokseensa. Tämän jälkeen osallistuja voi aloittaa kilpailun. Virallisen kilpailun kilpailuaika on 45 minuuttia. Järjestelmä laskee kilpailuun käytetyn yksilöllisesti, joten jokaisella ryhmäläisellä on käytössään 45 minuuttia, vaikke he aloittaisivatkin kilpailun hieman eri aikoina.