Tietotekniikan Majava-kilpailu 6.-17.11.2017

Majava-kilpailu on peruskoulun 2.–9.-luokkalaisille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille suunnattu kansainvälinen tietotekniikka-aiheinen kilpailu. Vuonna 2016 kilpailuun osallistui 1.610.000 oppilasta 34 eri maasta. Suomessa kilpailuun osallistui lähes 6000 oppilasta. Vuonna 2017 kilpailuun voi osallistua kahden viikon ajan 6.–17.11.2017.

Kilpailun kysymykset liittyvät tietotekniikan käyttöön, tietotekniikan yhteiskunnallisiin vaikutuksiin, loogiseen päättelyyn ja ongelmanratkaisuun. Kilpailun kysymysten avulla opettajat voivat käsitellä tietotekniikkaan liittyviä aiheita omassa opetuksessaan.

Majava-kilpailuun osallistutaan www-selaimella koulupäivän aikana. Kilpailussa on vuonna 2017 viisi sarjaa: luokat 2–3 (Mini), 4–5 (Benjamin), 6–7 (Cadet), 8–9 (Junior) ja toisen asteen oppilaitokset (Senior). Opettajien tulee ilmoittaa omat oppilaansa mukaan kilpailuun viimeistään 3.11 osoitteessa https://www.majava-kilpailu.fi. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailuviikoilla ottamalla sähköpostitse yhteyttä kilpailun järjestäjiin.

Sivustolla voi myös tutustua aiempien vuosien kysymyksiin. Kilpailuun voi osallistua myös ruotsiksi. Tällöin opettajan tulee rekisteröidä koulunsa osoitteessa: www.bebras.se.

Tänä vuonna Benjamin-, Cadet-, Junior- ja Senior-ikäryhmissä on 15 tehtävää. Mini-ikäryhmässä on yhdeksän tehtävää. Vastausaikaa on kaikissa ikäryhmissä 40 minuuttia.

Kilpailun toteutuksesta vastaa Tampereen yliopiston luonnontieteiden tiedekunta yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja:

Heikki Hyyrö
Majava-kilpailun Suomen koordinaattori
Tampereen yliopisto / Luonnontieteiden tiedekunta
040 1901719 (kilpailun aikana)
majava@uta.fi

Linda Mannila
Kontaktperson för finlandssvenska skolor
Aalto Universitetet och Linköpings universitet
majava@uta.fi